[...] w rodzaju gainera (najczęściej określana jako "na masę") to białko, węglowodany, witaminy itp. (70% węglowodanów, 30% białka) * odżywki białkowe (WPC, WPI, WPH; białko jaja, kazeina) zawierają głównie białko; niektóre także minimalne ilości węglowodanów (lub 0 węgli), * odżywki bulk (50% białka, 50% węglowodanów), * kreatyna jest [...]
[...] skóry depresja Źródła witaminy A Źródłem tej rozpuszczalnej w tłuszczach witaminy są produkty pochodzenia zwierzęcego: mleko pełne, śmietana, masło, produkty mleczarskie, jaja, niektóre tłuste ryby, wątroba, tran żółtka jaj. Zawartość witaminy A w 100g jadalnych wybranych produktów: wątroba wołowa - 8866 µg wątroba wieprzowa - 3883 µg masło [...]
Jako że czuję, że na topie będzie teraz podział diety w zależności od grupy krwi (też oglądałem Makłowicza ) - poszukałem trochę i wklejam co znalazłem ******* Dieta dla grupy krwi A Grupa A rozkwita na dietach wegetariańskich - jest to spadek po przodkach-rolnikach prowadzacych spokojny, osiadły tryb życia. Nasze cywilizowane diety w [...]
[...] z ryby, które różnią się od siebie rodzajem i ilością kwasów tłuszczowych. W to jednak zagłębiać się nie będziemy. Jako źródło białka, i to w każdym posiłku, mogą posłużyć: jaja kurze, mięso, ryby. Nabiał spożywamy najlepiej w niewielkich ilościach, bądź wcale. Ogółem: Płatki owsiane - cukier Jaja kurze - białko i tłuszcz Orzechy - tłuszcz I to [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
PRO
[...] z ich spożywania. Najważniejszymi źródłami makroskładników, które możemy spożywać na redukcji są: Białka: mięso z kurczaka (zwłaszcza pierś), inne chude mięsa, ryby, jaja, twaróg chudy lub półtłusty Węglowodany: kasze, ryże, owoce, warzywa, płatki owsiane, chleb razowy Tłuszcze: oliwa z oliwek, olej rzepakowy, masło orzechowe (nie z [...]
[...] powinny być następujące - 60% węglowodanów, 25% protein, 15% tłuszczów. • Wyżej wymienione składniki powinny być czerpane spośród 4 głównych grup żywieniowych: mięso i jaja, produkty ziarniste i orzechy, warzywa i owoce, produkty mleczne. Należy zwracać uwagę na to, aby proces przygotowania tych produktów do spożycia był jak najprostszy i [...]
[...] aminokwasów niezbędnych organizmowi do prawidłowego funkcjonowania. Źródło białka jakie powinno się więc znaleźć w 1 posiłku to różnego rodzaju przetwory mleczne, mleko, jaja kurze i dobrym wyjściem była by odżywka białkowa. Nie możemy zapomnieć o zdrowych tłuszczach, które znajdują się w oliwie z oliwek, tranie, oleju lnianym, różnego [...]
[...] teoretyków w spokoju. Przed kulturystami stoi znacznie większy problem- czy można jednocześnie unikać spożywania wszelkich białek zwierzęcych- nawet tych zawartych w jajach- i nadal być w stanie zbudować taką masę mięśni, aby pretendować do miana kulturysty? Aby odpowiedzieć na to pytanie, trzeba przyjrzeć się różnym typom wegetarianizmu. [...]
[...] białkową, w takiej ilości aby było w danej porcji nie mniej jak 25 gram łatwo przyswajalnego białka. Można to zastąpić posiłkiem wysokobiałkowym chociażby z 6 białek jaja kurzego i jednego żółtka. Po za tym w białku i w serze twarogowym występują aminokwasy, które mają decydujący wpływ na przemianę materii. Ser twarogowy jest bardzo [...]
http://img535.imageshack.us/img535/1760/regua.png Na podstawie: ‘One Hundred Gram Carb Cure’ by Dr. Mike Roussell and Chris Shugart http://img689.imageshack.us/img689/9831/leadimage.jpg Nasze ciała są bardzo dobrze przygotowane do metabolizmu węglowodanów, zwłaszcza, jeśli mamy szczupłą i wysportowaną sylwetkę, a także, gdy uczestniczymy w [...]
[...] Nie liczymy kalorii. Nie zmniejszamy radykalnie ilości pożywienia, ale zmieniamy proporcje między produktami: jemy określone ilości produktów białkowych (mięso, jaja, przetwory mleczne), węglowodanów (pieczywo, ziemniaki, makarony), owoców oraz tłuszczów. Natomiast bez ograniczeń jadamy warzywa, pijemy niegazowaną wodę mineralną i [...]
[...] http://potreningu.pl/articles/1508/czego-nie-wiesz-na-temat-jajek http://potreningu.pl/articles/4392/czy-jaja-gotowane-na-twardo-zawieraja-tluszcz-utwardzony MIĘSO: /SFD/2016/12/9/d2bacd2a537d41f399b5b9009be54b5e.jpg Tutaj warto zwrócić uwagę na jakość mięsa, na to by nie [...]
[...] nas dając uczucie sytości na długo dzięki temu nie zmagamy się z głodem. -w każdym posiłku musimy mieć porcje białka, najlepszymi jego źródłami są: mięso drobiowe i wołowe, jaja, ryby(polecam głównie makrele, śledzia i łososia z racji zawartych w nich kwasów tłuszczowych omega-3, którego znaczenie pro zdrowotne jest olbrzymie). -unikamy jako [...]
Pierwsze pytanie odnośnie przeznaczenia? Najprostsza odpowiedz: dla wszystkich którzy chcieliby zmieścić się w korzystnym dla zdrowia poziomie tkanki tłuszczowej - dla mężczyzn będzie to 10-15% dla kobiet 18-24%. Przejdźmy do konkretów - podstawowe pytanie jak czujecie się po takim posiłku: duża porcja gotowanej piersi z kurczaka (150g), średnia [...]
[...] jego nadmiar wydala się z moczem lub, podobnie jak węglowodany jest magazynowany w organizmie w postaci tkanki tłuszczowej. Dobrymi, ubogimi w tłuszcz źródłami białek są, jaja, drób, ryby, przetwory sojowe, biały ser i mleko. 2. Węglowodany.Dzielimy je na trzy rodzaje: cukry, skrobię i włókno. -Cukry występujące w sposób naturalny w niektórych [...]
[...] skóry depresja Źródła witaminy A Źródłem tej rozpuszczalnej w tłuszczach witaminy są produkty pochodzenia zwierzęcego: mleko pełne, śmietana, masło, produkty mleczarskie, jaja, niektóre tłuste ryby, wątroba, tran żółtka jaj. Zawartość witaminy A w 100g jadalnych wybranych produktów: wątroba wołowa - 8866 µg wątroba wieprzowa - 3883 µg masło [...]